Твърди се, че сред правителствените служители в САЩ назрява своеобразна гражданска война за това, каква част от разузнаването си за НЛО трябва да предадат на Конгреса и обществеността - и в основата на това, предполагаема общност от мощни пазители на тайни.

В интервюта за Politico правителствени служители - които не е изненадващо, че говорят при условие за анонимност - казват, че в Пентагона има такива, които „защитават много интересна информация“ от разкриване пред обществеността, дори както други във и извън Министерството на отбраната се опитват да осигурят нарастващ интерес към тази тема.

„Те фетишизират своето тайно общество“, казва един служител на разузнаването за Politico в интервюта преди планираните изслушвания на Комитета по разузнаването на Камарата на представителите относно неидентифициран въздушен феномен (или UAP, което е ребрандирането от военните на това, което по-рано беше известно като НЛО), първото по рода си от 1966 г.

„Това е нещо като версия от типа на тайното Skull and Bones общество. Те го приемат сериозно и нямат отговорност пред никого. Нула. Има цяла група от нас, които познават много подробно тази тема, много от които не са докладвани на Конгреса поради проблеми със сигурността.“

Ще е необходим някакъв „принудителен механизъм“, посочва друг служител на Министерството на отбраната, за да накара тези пазители да разкрият дори част от своите строго пазени тайни пред Конгреса и от своя страна на обществеността.

Въпреки че всичко звучи много като епизод на „Досиетата Х“, има друга, много по-светска загриженост сред някои служители, които разговаряха с Politico. Те се притесняват повече от това, че всъщност необяснимите наблюдения са групирани заедно с хилядите предполагаеми наблюдения на UAP, които се оказват фалшиви.

Според един служител на разузнаването законните UAP са толкова редки, че представляват може би „пет неща от 5000“. Същият служител казва, че техните началници изглежда смятат, че UAP са „всички въздушни боклуци“ и като такива не ги приемат достатъчно сериозно.

Изглежда, че това отношение е довело до нарастващи призиви по време на администрациите на Тръмп и Байдън да разкрият повече за UAP, които започнаха със стратегическото изтичане на информация за тези странни събития в края на 2017 г. и се обединиха в това, че Министерството на отбраната създаде публичен офис за изучаване на НЛО през ноември 2021 г.

Дали ще започнем да получаваме по-пълна представа за това, което Пентагонът (и този предполагаем култ-пазител на тайните) знае, остава да видим - но при всички положения ще очакваме новите разкрития с нетърпение.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Време ли е да изпратим ново послание в търсене на извънземен живот?

 

 

Тагове: