Илон Мъск обяви, че Tesla ще проведе ден на изкуствения интелект след месец, за да демонстрира своя напредък в софтуера и хардуера, свързани с изкуствения интелект. Освен това Tesla ще използва събитието, за да привлече на работа нови специалисти в тези области.

Това е в крак с новата традиция на Tesla да провежда събития не за да анонсира нови продукти, а да представя своите технологии и напредъка по тях. Така например през 2109 г. Tesla обяви ден на автономното шофиране, а миналата година ден на батерията. Сега идва ред на Tesla AI Day.

От доста време Мъск твърди, че хората с интерес към изкуствения интелект трябва да се вълнуват от дейността на Tesla и възможността да работят там, защото компанията е известна с това, че бързо пуска в експлоатация AI-базирани продукти.

„Като цяло всеки, който има интерес да работи по проблемите на AI в реалния живот, трябва да обмисли присъединяване към Tesla, защото това е най-краткият път към приложението на вашите идеи в реалния живот“, каза преди време Мъск.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)