Илон Мъск отново говори пред публика, този път в Leo Baeck Temple в лъскавия квартал Бел Еър в Лос Анджелис. По-голямата част от разговора му със Стив Дейвис от Boring Company сякаш бе насочена към успокояване на съседите за напълно експерименталния тунел. Преди срещата представители на метрото в Ел Ей потвърдиха, че работят с Boring Company за тестването на високоскоростния тунел.

Концептуални изображения на проекта показват как пътниците ще се придвижват от повърхността до подземното съоръжение, а след това ще се придвижват през мрежа от свързани помежду си тунели. Идеята е превозните средства да предлагат услуга, която да е нещо средно между пътуване в метрото и пътуване с личен автомобил - при това само на цена от 1 долар. Така пътниците могат да стигнат до центъра на Лос Анджелис от международното летище за по-малко от 10 минути.

Мъск има визия за масов транзит, който има капсула, способни да транспортират до 16 пътници. Той отново предложи и безплатно посещение за всеки, който искаше да тества тунела.

Според милиардера този тунел няма да е от същия тип, който ще се използва от финалната версия на Hyperloop. Тя е предвидена с мрежа от тунели из територията на САЩ, които да са с вакуум и в тях скоростта на капсулите ще е около 1000 км/ч.

Дългосрочната визия на изпълнителния директор на Tesla и SpaceX е тунелите да обслужват проекта Hyperloop, който според него ще намали с шест часа пътя от Сан Франциско до Лос Анджелис и разстоянието ще се пътува само за половин час.