Японският милиардер Юсаку Маезава току-що отметна още нещо от списъка си със задачи в Космоса: доставката на Uber Eats.

Юсаку Маезава носеше чанта на Uber Eats, пълна с готови за консумация консервирани японски ястия, на космическия кораб „Союз“, който бе изстрелян в орбита миналата сряда (8 декември) за 12-дневна мисия на борда на Международната космическа станция. И като всеки щедър член на екипажа Маезава сподели наградата със своите съотборници от Експедиция 66.

„С ястия, включително варена скумрия в мисо, купа с говеждо месо, приготвена в сладък сос, и други, Uber Eats и Юсаку Маезава почерпиха астронавтите с вкусно ястие, което беше добре дошла почивка от стандартната космическа храна“, казаха от Uber Eats в изявление.

По случай празниците компанията ще награди първите 24 800 души, използвали платформата ѝ, като числото има за цел да отбележи разстоянието от земята до космическата станция, въпреки че изчислението е неясно, тъй като средното разстояние е 250 мили (400 км).

„Безкрайно щастливи сме, че помогнахме за първата успешна доставка в Космоса“, каза Дара Хосровшахи, главен изпълнителен директор на Uber. „Нашата цел е да помогнем на хората да отидат навсякъде и да получат всичко, така че сме горди да служим на астронавтите в Международната космическа станция. Юсаку Маезава получава палец нагоре за тази доставка, въпреки че тя отне малко повече от обичайните 30 минути за пристигане.“

За да бъдем честни, Маезава имаше сравнително бързо шестчасово пътуване до космическата станция. Все още няма информация дали японският милиардер и Uber Eats работят върху друго съвместно начинание за следващата му планирана космическа мисия, която е пътуване около Луната със SpaceX, насрочено за 2023 г.

Снимка: Uber Eats

Виж още: Ето как Луната може да поддържа 8 млрд. души с кислород за 100 000 години