Технологиите превърнаха в реалност значителна част от научната фантастика, но Invisibility Shield Company твърди, че е направила 25 „напълно функционални“ невидими щита и стартира Kickstarter кампания, за да създаде повече.

Цените започват от 65 долара за малък размер (12.2 инча висок x 8.27 инча широк) и 389 долара за пълен размер (37.4 инча висок x 25.59 инча широк). Над 1300 души са се регистрирали, за да получат част от бъдещето, а кампанията вече е постигнала първоначалната си цел от 6500 долара, събирайки над 279 000 долара към момента на писане. Остават много малко бройки, защото Invisibility Shield Company се е ангажирала да направи само 340, но за момента все още ще можете да поръчате щит с малък размер. Тази кампания ще се провежда още 33 дни и предвид вниманието, което получава, няма да се изненадаме, ако надмине прага от 1 милион долара.

Ето какво трябва да знаете за предложението на Invisibility Shield Company: щитовете разпръскват светлината с помощта на набор от вертикално ориентирани лещи, така че това, което наблюдателят вижда, всъщност е отражение на обекти отляво и отдясно от вас, вместо това, което е точно пред тях. Компанията признава, че този ефект изглежда най-добре, когато щитът се използва в зона с „равномерен фон“ като зеленина, пясък, небе или асфалт, така че това, което виждате на щита, изглежда съвместимо с района около вас.

Самите щитове са направени от издръжливи, 100% рециклируеми материали и ще бъдат изпратени в 100% рециклируеми картонени кутии. Invisibility Shield Company твърди, че избраният от нея материал за щит обикновено се използва в открито море и може да се справи с излагането на топлина и ултравиолетови лъчи, да не се напуква или начупва лесно. Invisibility Shield Company също се ангажира да създаде този продукт в съоръжение, което ще рециклира 98 процента от отпадъците и остатъците на място.

Подкрепата на всяка кампания в Kickstarter идва с елемент на риск: има вероятност компанията да не може да произведе продукта до нивото на обещаното качество. В името на прозрачността Invisibility Shield Company очерта най-големия риск за потенциалните поддръжници: големите обеми поръчки могат да затрупат производственото съоръжение, с което работят в момента, и да наложат намирането на ново. Това ще отнеме време и може да забави изпълнението и изпращането на вашата поръчка.

Първоначално компанията Invisibility Shield прогнозира, че нейните щитове ще бъдат изпратени през декември 2022 г., но не се шокирайте, ако тази дата премине за първата половина на следващата година. Все пак получаването на работещ невидим щит за под 100 долара е доста изгодна сделка и вероятно си струва чакането.


Снимка: Invisible Shield Company

Виж още: Това летящо колело размива границата между наземния и въздушния транспорт (ВИДЕО)