Ръководството на зоопарка Emperor Valley в Тринидад и Тобаго обяви небето над него за забранена за полети с дронове зона. Причината е, че летящите машини преминават опасно близо до мястото, където живеят жирафите.

Дроновете са потенциално опасни за всяко едно животно в зоопарка, но са особено неподходящи за снимки около жирафи, които са много високи и могат да побягнат бързо, когато са уплашени.

„Молим посетителите да не използват своите дронове над зоопарка, тъй като така плашат животните и могат да предизвикат тяхното неконтролируемо бягство, което да причини сериозни наранявания“, пише зоопаркът на своята Facebook страница.

В Emperor Valley има ценни видове тигри, гигантски костенурки, маймуни, видри и др. Приятелите на зоопарка на свой ред призовават за намеса на полицията и посочват, че по-новите модели дронове на DJI съхраняват в паметта си данни за предишни полети, които могат да бъдат изискани.

Нарушението наистина е особено фрапантно, предвид че небето над цялата столица Порт ъф Спейн е напълно забранено за полети с дронове. Що се отнася до небето над зоопарковете по света, все повече от тях записват в правилата си ограничения и наказания за незаконно управлявани дронове над тях.

Снимка: DroneDJ

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)

Тагове: