ASUS ROG Phone 7 беше представен през април тази година, но поради разочароващата политика на ASUS за поетапно пускане на пазара по целия свят потребителите в САЩ получиха достъп до телефона едва през юни. Онези от вас, които са се сдобили с него, може би ще останат разочаровани да научат, че по-малко от пет месеца по-късно вече се подготвяме за ASUS ROG Phone 8.

В мрежата X (бивш Twitter) Абхишек Ядав сподели нещо, което изглежда е изтекло рекламно изображение на нов ROG Phone. На изображението се виждат процесорът Snapdragon 8 Gen 3, логото на Republic of Gamers и надписът stay tuned на китайски език.


Макар че в този изтекъл тийзър не се споменава изрично ROG Phone 8, не можем да си представим, че става дума за нещо друго. Следващият ROG Phone почти сигурно ще носи процесор 8 Gen 3, а този тийзър много прилича на официалните тийзъри на ASUS, които сме виждали в миналото за популяризиране на следващия ROG Phone.

Така или иначе, самото съществуване на този тийзър подсказва, че ще видим нов ROG Phone много по-рано от обикновено. Възможно е ASUS да иска да раздели малко повече серията ROG и серията Zenfone (ROG Phone 7 беше пуснат на пазара само няколко месеца преди Zenfone 10). Излизането на ROG Phone 8 в началото на 2024 г. обаче го поставя и в пряка конкуренция с други значими премиери като например серията Galaxy S24.

Независимо от това, ако обмисляте да вземете ROG Phone 7, може би ще искате да се въздържите, ако можете. По-мощен телефон може да се окаже точно зад ъгъла.

Снимка: Unsplash

Виж още: Snapdragon Gen 3 обещава мобилен гейминг, който да засрами конзолния

 

Тагове: