Появиха се още подробности за портативната конзола Lenovo Legion Go и има колкото причини за вълнение, толкова и за притеснение. Макар че следващият съперник на Steam Deck, който ще навлезе на пазара на портативните компютри за игри, може да се появи по-рано от очакваното и да разполага с мощни спецификации, джобната система на Lenovo ще струва доста скъпо.

Legion Go е най-зле пазената тайна на Lenovo от около месец насам, като първите подробности за неговите характеристики и спецификации изтичат постоянно в интернет. Сега благодарение на поредния слух знаем още повече за устройството.

Ето спецификациите на Lenovo Legion Go:

Пълният списък със спецификации идва от Windows Report, който продължава да предоставя много информация за Lenovo Legion Go. Този хардуер поставя преносимия компютър по-близо до ASUS ROG Ally, отколкото до Steam Deck, като дори използва същия процесор като първия, макар и с по-бърза оперативна памет.

Други характеристики, които отличават Lenovo Legion Go от конкуренцията, са 8.8-инчовият QHD+ (2560 x 1600) IPS дисплей и удвояването на паметта на Deck и Ally с модел с капацитет 1 TB. Не забравяме и отделящите се контролери, които спомагат за намаляване на значителното му тегло.

Естествено, Lenovo Legion Go е с висока цена - точно 799 долара. Това го прави по-скъп и от двата му основни конкурента.

Очакваме да научим повече за Lenovo Legion Go на 1 септември, което съвпада с IFA 2023. Той обаче не би трябвало да е сам на сцената, като се очаква да дебютират и очилата Legion Glasses, чиято цена започва от 499 долара.

Всички тези подробности, получени от Windows Report, са получени от "личен източник". Въпреки че нямаме причина да се съмняваме в легитимността на горното, всеки подобен слух трябва да се приема с известна доза недоверие, докато не бъде направено официалното съобщение.

Снимка: Unsplash

Виж още: Ето как може да изглежда съперникът на Steam Deck от Lenovo

 

Тагове: