Флагманите на Sony от серията Xperia 1 предлагат някои впечатляващи функции в сравнение с други телефони от висок клас, като 4K OLED екрани, фокус на камерата за ентусиасти и разнообразие от мултимедийни функции. Всички тези функции обикновено идват на солена цена и изглежда, че според слуховете Xperia 1 IV няма да е изключение.

Известният с вътрешната си информация SnoopyTech заяви в Twitter, че Sony Xperia 1 IV, който се очаква да бъде пуснат на пазара на 11 май, ще се продава за 1399 евро (около 1472 долара). Това е 100 евро увеличение спрямо миналогодишния Xperia 1 III, който имаше препоръчителна цена от 1299 евро (около 1367 долара) в Европа.

Надяваме се Sony да внесе достатъчно подобрения и допълнения, за да оправдае видимото увеличение на цената. Между по-голяма батерия, подобрена производителност при слаба светлина, по-бързо зареждане и адаптивна честота на опресняване има много начини за подобряване на миналогодишния флагман.

Източникът също така твърди, че Xperia 10 IV ще има цена от 499 евро (около $525). Xperia 10 III предлага Snapdragon 690 SoC, IP68 рейтинг, 60 Hz OLED екран, 4500 mAh батерия с 30 W зареждане и гъвкава система с тройна задна камера. Следователно бихме се задоволили с подобрения в суровата мощност и честотата на опресняване на екрана, а извън това имаме отново подобен набор от функции.

Накрая SnoopyTech също така заяви, че няма да има Xperia 5 IV на събитието. Така че тези, които се надяват на по-компактен флагман на Sony на разумна цена, може да се наложи да изчакат до втората половина на годината.

Снимка: Sony

Виж още: Sony Xperia 1 IV може да донесе ребрандиране на флагманската серия