По време на събитие в завода си във Фремонт, щата Калифорния, Tesla най-сетне показа публично своя най-нов автомобил - Model 3.

Електрическата кола струва само 35 000 долара и е първият модел на компанията, предназначен за масите. В него удобно могат да пътуват до петима възрастни, а колата може да измине около 300 километра с едно зареждане. Ускорението ѝ от 0 до 100 км/ч е за 6 секунди. Лично изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск представи автомобила и успоредно с това обяви новата самоуправляваща функция Autopilot 3, както и опцията за бързо зареждане. И двете ще бъдат налични като стандартни функции в Model 3.

Дизайнът впечатлява с интересен елемент - целият покрив е едно цяло парче стъкло, а под предния капак, точно както под задния, се крие място за багаж. Подобно на Model S, така и този модел ще се предлага във версии с предно задвижване на колелата или задвижване на четирите колела. Управлението на инфотейнмънт системата, настройки и информация за автомобила този път ще се визуализират върху 15-инчов екран. При предишните модели това става на цели 17 инча.


Model 3 се очаква в Съединените щати към края на 2017 г., а по другите пазари ще излезе през 2018 г. Засега поръчките са ограничени до две бройки на човек.

 

Виж още: Aston Martin и Red Bull ще създадат най-бързата суперкола