Amazon ще е новият собственик на най-голямата верига за органични и здравословни храни в Съединените щати. Компанията на Джеф Безос ще плати 13.7 милиарда долара за придобиването на Whole Foods.

Магазините на веригата ще продължат да работят под досегашното си име дори и след приключването на сделката, което трябва да стане по-късно тази година.

"Whole Foods предлага вкусни и хранителни продукти вече почти четири десетилетия. Те вършат страхотна работа и искаме това да продължи", посочи самият Безос.

Сделката е част от нова стратегия на Amazon за по-сериозно присъствие във физическите магазини. Гигантът планира да отвори над 2000 магазина за хранителни стоки със собствената си марка и веригата на Whole Foods може само да бъде полезна в това начинание. До момента Amazon предлага стоки с марката Amazon Fresh, но разширяването ще позволи много по-сериозно присъствие, коментира The Verge. Вероятно шефовете на Amazon са преценили, че покупката ще им отвори повече врати в дългосрочен план за собствените си цели, отколкото ако се търси някакъв тип споразумение, каквото например компанията има с авиогиганта Boeing, за да ползва самолетите му.

Тагове: