Вчера Intel вдигна очакванията на хардуерните ентусиасти с обещанието за 5 GHz 28-ядрен процесор. Няколко часа по-късно обаче конкурентите им от AMD направиха още по-голяма заявка – цели 32 ядра. Как въобще става това? Всъщност е доста просто – компанията събира четири 8-ядрени Ryzen APU-та ведно.

Второто поколение процесори Threadripper притежава 64 виртуални ядра, което е два пъти повече от тези на предшественика му. Най-хубавото е, че компанията е успяла да побере всичко това в тяло със същия размер като това на първите Threadripper-и.

От AMD са лаконични по време на тази новина в рамките на Computex и изглежда нямаме кой знае колко детайли относно процесорите. Единствената друга информация, споделена с публиката, е, че новите процесори са произведени по 12nm процес и ще излязат на пазара по време на третото тримесечие на годината. Така че тези, които най-много жадуват за 32-ядрен процесор, се предполага, че ще могат да го имат до края на септември.

Благодарение на The Verge имаме шанса да видим и снимки от представянето. А това, което виждате по-горе, е охладителят, необходим, за да работи един такъв процесор нормално. За сравнение до него е сложен iPhone X... Сами си правете изводите за какво става въпрос. За съжаление охладителната система не върви в пакет с 32-ядреното чудовище, но без нея ще бъдете загубени.