Очакваше се тази сряда да бъде пуснат изходният код на Android 14, но изглежда плановете са се променили. Изглежда, че на производителите на оригинално оборудване е съобщено, че Google е отложил пускането.

Според експерта по Android Мишаал Рахман OEM производителите са очаквали Google да пусне Android 14 на 6 септември. В последния момент обаче технологичният гигант е решил да отложи пускането на изходния код за следващия месец.

В публикацията си в X (бивш Twitter) Рахман споменава, че сега OEM производителите са уведомени, "че уязвимостите, подробно описани в бележките за сигурност на Android 14, ще бъдат публикувани на 4 октомври 2023 г.". Това ще бъде същият ден, в който се очаква да бъде пусната на пазара серията Pixel 8. В този смисъл Рахман предполага, че Android 14 всъщност ще бъде пуснат в наличност за ъпдейт в същия ден, в който ще бъде пуснат Pixel 8.

Ако това наистина се случи, за първи път Google ще пусне версия на Android Open Software Project (AOSP) в същия ден, в който се пускат Pixel.

Тъй като се очакваше Android 14 да бъде пуснат този месец, някои производители на оригинално оборудване обявиха, че тяхната версия на актуализацията ще се появи по-късно през септември. Например OnePlus обяви, че Oxygen OS 14 ще бъде пусната в световен мащаб на 25 септември 2023 г. в края на миналия месец. Но не е известно какво ще се случи сега. Възможно е на тези ОЕМ производители да бъде наредено да отложат пускането на операционните си системи, докато Android 14 бъде наличен в AOSP.

Снимка: Unsplash

Виж още: Pixel 8 Pro ще запази физическата SIM карта и ще добави Night Sight за видео