Новите 27” QHD дисплеи на AOC от серията G2 са налични в плосък и извит (1500R) вариант. Без значение кой ще изберете, ще получите всички възможности на истински геймърски монитор от последно поколение:

 QHD резолюция: QHD резолюцията се състои от 2560 x 1440 пиксела, четири пъти повече от 720p или 1,7 пъти повече пиксели от Full HD (1080p), и предлага значителен ъпгрейд при показването на допълнителни детайли. На 27-инчовия дисплей QHD предлага комфортна плътност на пикселите от 109 ppi.

 144 Hz честота на опресняване: Висока честота на опресняване, която де факто е стандарт в FPS (First Person Shooter), TPS (Third Person Shooter), състезателните игри и симулаторите, позволява на играчите да видят и най-малките анимации плавно и да постигнат по-бърза визуална реакция на случващото се в играта.

 1 ms MPRT: На практика елиминира замазването при движение и показва чисти, остри изображения във всеки кадър.

 AMD FreeSync поддръжка: Благодарение на променливата честота на опресняване (VRR) с AMD FreeSync, рефрешът на панела се синхронизира с кадрите от играта, което елиминира насичането, причинени от V-Sync и накъсването на картината.

 Висок естествен контраст и живи цветове: VA панелите на тези модели възпроизвеждат едни от най-дълбоките тъмни нюанси и живи, наситени цветове, което се измерва с високо естествено контрастно съотношение от 3000:1. И двата модела покриват 90% от AdobeRGB, 120% от sRGB и 85% от NTSC и предлагат естествени и реалистични цветове.

 Ергономия: И CQ27G2U, и Q27G2U са снабдени с елегантната и практична стойка на серията G2, украсена с червени акценти за подчертаване на геймърските традиции. Стойката предлага настройка по височина на 130 мм в допълнение с опция за накланяне, която помага на играчите да седят изправени и намалява дискомфорта.

 Гъвкавост: Вграден USB 3.0 хъб с четири порта (един с бързо зареждане) позволява на потребителите да свържат тяхната клавиатура, мишка, уеб камера или всякаква USB периферия, както и да зареждат своя смартфон или други устройства. Всичко това е достъпно без нужда от пресягане до кутията на компютъра. Вграденият в стойката отвор за прибиране на кабелите помага за поддържане на бюрото спретнато и чисто.

AOC Q27G2U (плосък) ще бъде наличен през януари на препоръчителна крайна цена от 639 лв. с ДДС, а CQ27G2U (извит) ще бъде наличен през февруари на препоръчителна крайна цена от 659 лв. с ДДС.

Вижте още: AOC и G2 Esports продължават да мачкат заедно