Valve променя начина на достъп до саундтрак албумите на видеоигри в Steam. Разработчикът обяви актуализацията в блога Steamworks Development, като отбеляза две големи корекции - подобряване на потребителското изживяване и добавяне на „нова функционалност“ за разработчици и слушатели.

Преди това саундтраците за видеоигри се продаваха като DLC в Steam, което ги прави достъпни само ако човек притежава въпросната видео игра. Да речем, например, че сте искали да закупите саундтрака на Sayonara Wild Hearts в Steam, след като сте играли играта на Apple Arcade. Можете да получите достъп до саундтрака само ако сте закупили и изтеглили Sayonara Wild Hearts в Steam. Това беше система, в която наистина нямаше смисъл.

В Steam вече има много саундтраци, много от които все още са изброени като DLC. Преминаването към новата система няма да бъде незабавно; разработчиците ще трябва да мигрират музиката от своите игри към новия тип приложение. Той ще улесни и хората да преглеждат саундтраците си, с добавения бонус от „асоциирано съдържание“, като обложки на албуми, текстове и бележки. Заедно с тези функции, Valve добавя нов интерфейс за саундтраци, който „е създаден така, че да направи възможно най-безболезнено да изпълнява най-често срещаните действия: възпроизвеждане, сърфиране и управление на съдържание“.

Valve заяви, че планира „стартирането на тези функции по-широк начин“ със събитие и разпродажба на гейм музика на 20 януари.

Виж още: Най-добрите игри за 2019 година

 

Тагове: