AOC и G2 Esports решиха да разширят много успешното си сътрудничество, което датира от януари 2018 г. AOC е една от водещите марки за монитори за електронни спортове и състезателен гейминг и подсигурява тренировъчните съоръжения на G2 с технологии от последно поколение. Това гарантира на отбора висока прецизност и представяне и в тренировките, и в състезанията. Сътрудничеството даде резултат и под формата на специална, „подписана“ серия геймърски монитор, който беше създаден за отбора и феновете на G2. 

G2 многократно са се доказвали като едно от основните имена в електронните спортове и съвсем наскоро се класираха втори в тазгодишния League of Legends World Championship. G2 бележат успехи и в CS:GO, Hearthstone, Rocket League, Sim-Racing, Apex Legends, Rainbow Six Siege, Playerunknown’s Battlegrounds. Членовете на G2 неминуемо са сред първите в света след създаването на тима през 2013 г.

Всички сегашни PC тимове на G2 ще бъдат снабдени с високопроизводителни геймърски монитори, като например AOC AGON AG251FZ, а тяхната обратна връзка ще помогне за по-нататъшно усъвършенстване на върховите модели на AOC. Това ще подобри преживяването за играчите на G2 Esports, инфлуенсърите, създателите на съдържание и феновете, като им помогне да получат позитивите на това сътрудничество. В допълнение на тези технически предимства AOC и G2 ще си партнират при участията на събития, турнири, създаването на брандирани подаръци и в цяла плеяда от други вълнуващи събития, планирани за следващата година.

Вижте още: AOC с три пресни геймърски монитора на gamescom 2019