Fox пусна първия трейлър на предстоящата екшън-комедия Free Guy, който поставя доста интересен и оригинален въпрос: какво ще стане, ако обикновен страничен персонаж (NPC) от любимия ви шутър осъзнае, че се намира в игра. Симпатичният Райън Рейнолдс е точно такова нехаещо NPC, поставено някъде на заден фон във видеоигра от типа на GTA. Всичко обаче се променя, когато той започва да си задава въпроса, защо е там и – логично – се превръща в герой, който спасява своя виртуален свят.

Очевидно акцентът във Free Guy е върху абсурдната геймърска логика, която никога няма да издържи в нормалния свят. Във филма има и други дребни закачки към геймърите, като визуализация на усещането, което ще получите, ако вземете „аптечка“, за да възстановите здравето на героя си.

Free Guy излиза по кината на 3 юли 2020 г. и не очакваме да е особено философски, но може да се окаже лекомислено забавен дори ако другият геймърски филм на Рейнолдс Detective Pikachu не ви е харесал. В крайна сметка през последните години видяхме няколко забавни продукта от типа „оживели видеоигри“ като Wreck-it Ralph и Pixels, така че защо не?

Виж още: Райън Рейнолдс ви убеждава в шантавостта на новия 6 Underground (ВИДЕО)

Още от Play