Apple води сериозни преговори за закупуването на Формула 1 - това е най-горещият слух от кулоарите на Силициевата долина. С изключение на Beats американският гигант не е известен с някои кой знае какви сериозни придобивки и обикновено предпочита да купува малки компании, които да интегрира в съществуващата си структура.

Но закупуването на Формула 1 - виж, това вече е нещо съвсем друго. И макар да звучи шантаво, този слух всъщност не е безпочвен.

Не тайна, че Формула 1 се продава, "Керванът на високите скорости" търси нов купувач от миналата година, когато Бърни Екълстоун обяви, че е готов да продава. Знае се дори приблизителната цена - 8.5 милиарда долара. Досега най-често спряганото име на нов купувач бе американо-катарски консорциум, воден от Qatar Sports Investments, под чиято шапка е и френският "Пари Сен Жермен", припомня Trusted Reviews.

Apple" от друга страна" разполага с 161 милиарда долара, които да похарчи и според най-новите слухове именно това е новият кандидат за Формула 1. Действително, ако инвестира солидно в автомобилно начинание като това, компанията може с лекота да продължи към отдавна обсъжданата Apple Car.

Засега това все още е слух и е далеч от сигурна сделка, но самите му мащаби ни карат да се замислим колко широки наистина са възможностите на съвременните технологични гиганти.

Виж още: Автопилотът на Tesla замесен във втора катастрофа

Тагове: