Apple избра носителите на наградите App Store за 2023 г., които отличават най-добрите приложения и игри за iPhone, iPad, Mac и др. Apple отличава общо 14 приложения и игри, като победителите са избрани от глобалния редакционен екип на App Store.

Според Apple носителите на наградата App Store за 2023 г. са предоставили на потребителите "значими преживявания" и са вдъхновили културна промяна. Избраните приложения "дадоха възможност на потребителите да разгърнат своята креативност, да открият свят на нови приключения и да се забавляват със семейството и приятелите си".

"Вдъхновяващо е да видим начините, по които разработчиците продължават да създават невероятни приложения и игри, които преосмислят света около нас", каза Тим Кук, главен изпълнителен директор на Apple. "Тазгодишните победители представят неограничения потенциал на разработчиците да реализират своите виждания, създавайки приложения и игри със забележителна изобретателност, изключително качество и целеустремени мисии."

Apple избра победители в конкурса "Приложение на годината" за всеки от своите продукти, както и победители в конкурса "Игра на годината" за iPhone, iPad и Mac.

Приложения:

iPhone App of the Year: AllTrails, from AllTrails, Inc.
iPad App of the Year: Prêt-à-Makeup, from Prêt-à-Template.
Mac App of the Year: Photomator, from UAB Pixelmator Team.
Apple TV App of the Year: MUBI, from MUBI, Inc.
Apple Watch App of the Year: SmartGym, from Mateus Abras.

Игри:

iPhone Game of the Year: Honkai: Star Rail, from COGNOSPHERE PTE. LTD.
iPad Game of the Year: Lost in Play, from Snapbreak Games.
Mac Game of the Year: Lies of P, from NEOWIZ.
Apple Arcade Game of the Year: Hello Kitty Island Adventure, from Sunblink.

Гигантът отличи и пет наградени за "Културно влияние" заради тяхната способност да донесат положителна промяна чрез игрите и приложенията си:

Pok Pok
Proloquo
Too Good to Go
Unpacking
Finding Hannah

Според Apple тенденцията на годината е била генеративният AI, като през цялата година приложенията са интегрирали AI по множество начини.

Всички победители в категориите "Приложение на годината" и "Игра на годината" ще получат физическа награда на App Store, създадена по модела на логото на App Store.

Снимка: Unsplash

Виж още: Полицията препоръчва на родителите да деактивират тази функция на iPhone