От известно време на пазара се предлагат телефони и лаптопи със сгъваеми екрани. Въпреки това Apple забележимо отсъства на тази сцена, но изглежда, че компанията вече е в ранните етапи на разработването на доста интригуващ сгъваем модел - и за изненада на всички това не е телефон.

По информация на The Elec от Apple са започнали работа по 20-инчово сгъваемо устройство. По-конкретно екранът се очаква да достига 20.25 инча, когато е напълно разгънат.

Този размер означава, че това определено не е сгъваем телефон и корейският сайт смята, че може би става въпрос за Macbook със сгъваем екран. Предполага се, че устройството може да предложи 15.3-инчов дисплей в сгънато положение, което е в съответствие с размерите на лаптоп.

Все пак тази сфера вече има своите представители: Lenovo пусна X1 Fold през 2020 г., който беше първият лаптоп със сгъваем дисплей. По-рано тази година видяхме и надградения модел, предлагащ 16.3-инчов екран, когато е разгънат, и 12-инчов панел, когато се използва като лаптоп. Asus също пусна Zenbook 17 Fold по-рано тази година с характерния 17.3-инчов екран, който се трансформира в 12.5-инчов панел, когато е сгънат в режим лаптоп.

Освен това The Elec твърди, че Apple работи върху сгъваемо устройство, което да замени серията iPad Mini, с очаквана дата на пускане на пазара през 2025 г. Така или иначе изглежда, че компанията ще закъснее много за пазара на сгъваеми устройства в сравнение с лидера Samsung. Независимо от това все още искаме да видим как един бъдещ сгъваем модел на Apple ще се различава от останалите представители.

Снимка: Unsplash

Виж още: Apple отново променя цените в AppStore