Анализаторът Минг-Чи Куо твърди, че предстоящият шлем на Apple за AR ще използва 96 W зарядно устройство със същата спецификация, позната ни от 14-инчовия MacBook Pro.

В бележка за инвеститори, видяна от AppleInsider, Минг-Чи Куо се фокусира върху подобряването на състоянието на доставчика Unimicron. Тази компания произвежда ABF субстрати: полупроводников материал, който се полага между слоевете силиций за защита на схемите.

„Unimicron [е] най-големият победител от използването на два ABF субстрата на бъдещото Apple AR/MR устройство“, пише Куо. „Последното ни проучване показва, че всеки шлем на Apple AR/MR ще използва два процесора, изработени от 4 nm и 5 nm... което е по-високо от предишната ни оценка и пазарния консенсус за един.“

„Нашето проучване показва, че AR/MR шлемът на Apple ще използва 96 W зарядно устройство, предоставено от Jabil“, продължава Куо, „със същите спецификации като MacBook Pro, за да осигури по-бързо и по-ефективно зареждане на устройството“.

Куо твърди, че това изискване за зарядно устройство „доказва, че шлемът на Apple изисква същото ниво на изчислителна мощност като MacBook Pro и е значително по-високо от iPhone“. Анализаторът очаква продажбите на AR джаджата на Apple да нараснат поради „ярко иновативно потребителско изживяване в AR“, плюс екосистемата на Apple и „по-достъпно второ поколение“.

„Прогнозираме, че доставките на AR/MR шлемове на Apple ще достигнат съответно 3 милиона, 8-10 милиона и 15-20 милиона единици през 2023, 2024 и 2025 г.“, съобщава Куо.

С очакваната изчислителна мощност, която сега се прогнозира, Куо изчислява, че „шлемът за метавселена на Apple ще бъде с около 2-3 години пред продуктите на конкурентите“.

„В момента най-големият доставчик на чипове на AR/VR шлемове е Qualcomm и неговото основно решение XR2 има изчислителна мощност на ниво мобилен телефон“, казва Куо. „Смятаме, че на Qualcomm ще отнеме поне до 2023-2024 г., за да пусне PC/Mac компютърни AR/VR чипове.“

Отделно Куо наскоро повтори, че AR устройството на Apple може да бъде пуснато още през 2022 г., но че доставките ще бъдат ограничени.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеПлашещо: все повече хора ще живеят целия си живот в метавселената