Тази седмица Apple започна да продава обновени модели iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max за първи път в Европа, по-специално в Обединеното кралство, Германия, Италия и Испания, с цени, намалени с 15% в сравнение с еквивалентните чисто нови модели. Стандартният iPhone 13 все още не се предлага обновен, но наличностите редовно варират.

Предлагането на обновени (или ремаркетирани) модели iPhone 13 трябва скоро да се разшири в САЩ, тъй като моделите вече са изброени в обновения магазин на Apple там, но засега остават неактивни. Това обикновено е знак, че наличността ще бъде достъпна в рамките на няколко дни.

Обновените iPhone на Apple са отключени, без SIM карта и се доставят с нова батерия, нов външен корпус и нова кутия с USB-C към Lightning кабел. Устройствата също са обхванати от едногодишната ограничена гаранция на Apple и отговарят на условията за разширено AppleCare+ покритие. Apple твърди, че обновените им продукти са щателно тествани и почистени и в повечето случаи са практически неразличими от чисто новите устройства.

Apple за първи път представи серията iPhone 13 през септември 2021 г. и продължава да продава iPhone 13 и iPhone 13 mini като опции с по-ниска цена днес. Компанията вече не продава нови модели iPhone 13 Pro, които бяха заменени от модели iPhone 14 Pro.

Снимка: Unsplash

Виж още: Защо Apple не уволнява служители?