Моделите iPhone 15 Pro може да се отличават с повишение на цените спрямо iPhone 14 Pro и ‌iPhone 14 Pro‌ Max според скорошни доклади.

Според слух от непотвърден източник в Weibo Apple ще увеличи цената на тазгодишните модели ‌iPhone 15‌ Pro, за да оправдае разликата с ‌iPhone 15‌ Plus. Степента на потенциалното увеличение на цената все още не е ясна. ‌iPhone 14 Pro‌ и ‌iPhone 14 Pro‌ Max започват от 999 и 1099 долара, което означава, че всяко увеличение на цените би поставило и двата модела iPhone от висок клас на цена от над 1000 долара за първи път.

Докладът добавя, че тъй като ‌iPhone 15‌ и ‌iPhone 15‌ Plus ще получат редица функции, които понастоящем са ексклузивни за Pro моделите, като Dynamic Island и 48-мегапикселовата камера, тази година ще има още по-голяма нужда от разделяне на Pro и не-Pro устройства по отношение на цените.

Миналия месец беше съобщено, че Apple е „сериозно“ загрижена за продажбите на iPhone 14 Plus, който започва от 899 долара, или само със 100 долара по-малко от ‌iPhone 14 Pro‌. В резултат на това компанията очевидно претегля различни ценови стратегии, за да увеличи продажбите на стандартните модели iPhone 15.

Публикацията в Weibo идва от източник без известен опит в точността, така че трябва да се разглежда със скептицизъм в този момент. Независимо от това непотвърдени слухове от Weibo понякога разкриват точна информация като например адаптивната светкавица True Tone на ‌iPhone 14 Pro‌ и избора на цветови опции.

Въпреки множеството доклади, че миналогодишните ‌iPhone 14‌ модели ще видят увеличение на цените с около 100 долара, това не се материализира и устройствата продължават да струват същото като съответните модели iPhone 13. По-малкият модел ‌iPhone‌ „Pro“ или еквивалент в гамата е на цена от 999 долара от 2017 г., така че е просто въпрос на време Apple да повиши цените отново.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPhone 16 може да предложи Face ID под дисплея догодина

 

Тагове: