Печалбите на Apple за 4-тото фискално тримесечие са известни и въпреки че компанията отбеляза нов рекорд за приходи, имаше някои леки разочарования спрямо очакванията. Главният изпълнителен директор Тим Кук сподели повече подробности за това какви предизвикателства вижда компанията като опити да се справи с търсенето на iPhone 14 Pro.

Говорейки със Стив Ковач от CNBC, Кук сподели повече за ситуацията с търсенето и предлагането на iPhone:

„Ние сме ограничени в момента по отношение на 14 Pro и Pro Max и сме ограничени от деня, в който стартирахме... Така че очевидно преследваме предлагането там и се опитваме да получим възможно най-голямо предлагане, за да отговорим на търсенето.“

Това е в съответствие с предишни доклади, които видяхме.

Apple малко надхвърли очакванията за приходите от iPhone през четвъртото тримесечие, като важна подробност, която трябва да запомните, е, че в периода имаше само малко повече от седмица продажби на iPhone 14 и 14 Pro. Въпреки това Apple успя да увеличи приходите от iPhone на годишна база с почти 10%, а общите приходи за тримесечието са нараснали с 8%. Кук споделя, че друг основен фактор за представянето през Q4 са валутните курсове:

„Насрещните валутни ветрове бяха над 600 базисни пункта за тримесечието“, каза Кук пред Стив Ковач от CNBC. „Така че беше значимо. Щяхме да имаме двуцифрен ръст без насрещния вятър на чуждестранната валута.“

Като цяло Кук се гордее с представянето на компанията, отбелязвайки, че „се противопостави на тенденциите в индустрията, ако погледнете оценките на трети страни“.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPhone 15 Pro може да промени бутоните за звук и включване