Немският гигант Audi планира да има цели три електромобила към 2020 г., обяви изпълнителният директор на компанията Рупърт Щадлер. Ако всичко върви съгласно графика на компанията, продажбите на трите модела ще трябва да съставляват между 25 и 30 процента от всички продажби на Audi през 2025 г. Тази сериозна цел показва колко мащабни са амбициите на производителя, що се отнася до навлизането му на пазара на електрически автомобили.

Според Slash Gear Щадлер е обявил този план на висшите мениджъри на Audi миналата седмица и сега е готов да го представи публично. Освен електромобили Audi възнамерява да пусне и напълно автономна кола, която ще бъде разработена от дъщерна компания с името SDS Company.

"Става въпрос за роботизирана кола, която дори може да не се нуждае от педали и волан. Тя ще е идеална за градския трафик", казва Щадлер.

Накрая Audi възнамерява да започне серийно производство и на коли, снабдени с устройства, които превръщат химическата енергия от горивото в електричество чрез химическа реакция.

Виж още: Запознайте се с Греъм - грозника, който може да оцелее във всяка катастрофа