Това е Греъм. Да приемем, че го срещнете в магазина на ъгъла или пък той седне до вас в киносалона. След като най-сетне спрете да пищите, вероятно ще му кажете: “Ей, не искам да съм груб, но забелязах, че нямаш врат”.

А той ще отговори: “Да, така е. Освен това имам гигантски череп, който да опазва по-добре мозъка ми, и огромни тлъстини, които да поглъщат ударите, а ребрата ми стигат до черепа, за да предпазват главата”.

Греъм е създаден от австралийски екип експерти, в който влизат ортопед-травматолог, експерт по катастрофи и художник. Целта му е да ни покаже идеалното тяло за оцеляване в автомобилни инциденти. Неговите зловещи черти със сигурност няма да му помогнат да си намери партньорка в Tinder, но всички те са внимателно подбрани, за да го защитят при различните удари и наранявания в резултат на катастрофи.

“Нашите тела просто не са достатъчно добре структурирани, за да издържат на ударите дори при обикновени катастрофи”, казва Дейвъд Логън, инженер по пътната безопасност в университета Монаш.

Греъм ще бъде изложен в държавната библиотека на Виктория до началото на август, след което ще бъде показан на различни събития по пътна безопасност в страната, разказва CNET.

Виж още: Ето какво се крие зад новия грандиозен план на Илон Мъск за Tesla