Apple явно има големи планове за AirPods Pro
В нов доклад на Марк Гурман от Bloomberg се описват няколко нови функции, които може да се появят в бъдеща итерация на безжичните слушалки на Apple. 
Според доклада, Apple работи върху функция, която може да тества слуха на потребителя чрез възпроизвеждане на различни тонове и звуци. Функцията би могла да бъде подобна на функцията ЕКГ на Apple Watch, която проверява за сърдечни проблеми. Вече съществуват приложения на трети страни, които извършват подобен тест на слуха, като например Mimi, и според информацията, преди няколко години Apple е имала среща с разработчиците на приложението.

Информацията сочи още, че Apple обмисля и въвеждането на функция, която да определя телесната температура на потребителя чрез измерване на температурата. Apple вече може да прави това в по-новите модели Apple Watch, но данните за температурата, събрани с AirPods Pro, биха могли да бъдат по-точни. 
Освен това Apple евентуално планира да смени Lightning порта на корпуса за зареждане на AirPods с почти повсеместния порт USB-C. Очаква се Apple да достави iPhone 15 и с USB-C порт (отчасти благодарение на регулациите на ЕС) и е логично да премахне и Lightning порта на AirPods. Не е ясно дали тази промяна може да се случи по-рано от другите планирани нови функции. 
Както винаги - слуховете не разкриват потенциални срокове. Apple освежи своите AirPods Pro през 2022 г., след като пусна оригинала през 2019 г., което предполага тригодишен цикъл на обновяване.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Партньор на Apple загатва за потенциални функции за сателитен интернет за iPhone

Тагове: