Безжичният контролер на Google Stadia е основен елемент от услугата, която стартира на 19 ноември. Оказва се обаче, че той ще работи безжично само ако използвате Google Stadia през Chromecast Ultra. Ако играете през компютър или телефон, ще ви трябва вече USB-C кабел – поне в началото.

Когато Google първоначално показа контролера през март, компанията тръбеше как може с лекота да преминавате от игра на телевизора към лаптопа или телефона, използвайки същия контролер и без да трябва да го връзвате към всяко отделно устройство – защото контролерът ще остане свързан директно със сървърите на Stadia по собствената си Wi-Fi връзка.

Сега обаче е добавено уточнение в ново рекламно видео за Stadia, че безжичната игра към премиерата ще става само с Chromecast Ultra. Имайки предвид, че Bluetooth също не е опция, това означава, че във всяко друго устройство трябва да извадите собствен USB-C кабел.

Google обяснява решението си с това, че в началото иска да акцентира върху безжичната игра на голям екран. В това има логика, защото, ако компанията иска да успее в гейминга, тя трябва да направи играта на Stadia на телевизор толкова лесна, колкото това става с конзола. Освен това от чисто логистична гледна точка Google вероятно залага на това, че сме свикнали да включваме периферия в нашите компютри, лаптопи и телефони, тъй като обикновено те са съвсем близко до нас.  

Виж още: Здравите нерви са рецептата срещу 2-годишен бан в Gears 5

Тагове: