Стрийминг услугата Google Stadia може да има неочакван коз в ръкава си. Гигантът потвърди, че си е спечелил поддръжката на Rockstar и по време на поредната презентация на услугата името на издателя бе посочено със забележката, че това е компания, която ще обяви ново съдържание по собствена преценка.

Наред със създателите на Read Dead Redemption 2, в презентацията бяха споменати още Capcom и EA, които вече са потвърдили повечето си големи игри за РС базираната Google Stadia. Rоckstar обаче засега мълчи, подхранвайки спекулациите, че може да се готви да изтъргува най-ценната игра в каталога си възможно най-скъпо.

Това че Read Dead Redemption 2 ще излезе за РС на този етап вече изглежда очевидно. Въпросът обаче е къде точно ще се появи играта. Ако Google си осигури Read Dead Redemption 2 за своята платформа, това ще бъде сериозно попадение за компанията на така важния ранен етап, когато погледите ще бъдат приковани към нея.

Както Read Dead Redemption 2, така и GTA V имат силно застъпени онлайн режими, което ги превръща в естествен избор за стрийминг платформата, тъй като геймърите ще могат периодично да харчат пари в техните светове и така да компенсират липсата на физически продажби.

На този етап за Google Stadia са потвърдени 30 игри от някои от най-големите издатели в бизнеса, включително и такива, които все още не са излезли. Ако Read Dead Redemption 2 бъде сред тях, това ще е придаде още по-голяма притегателна сила на услугата. 

Виж още: Технологичните „неща“, които не съществуваха, когато Ливърпул спечели за последно Шампионската лига