Google най-сетне сподели дата на пускане на своята стрийминг платформа Stadia: 19 ноември 2019 г. Услугата стартира в 19:00 часа българско време.

Вече знаем и колко би струвало, за да се присъедините: 119 лири, или 129 долара.

За тази цена получавате Stadia Founder's Edition, което върви с Chromecast Ultra за 4K и HDR стрийминг, контролер Night Blue с ограничено издание и тримесечен абонамент за Stadia Pro както за вас, така и за приятел.

Физическите комплекти ще бъдат изпращани в реда, в който са закупени, казва Google.

Имайки предвид, че Founder's изданието вече е разпродадено на много пазари по света, може да измине известно време, преди вашите устройства да бъдат доставени. И все пак, ако искате да се включите в играта веднага, все още можете да поръчате Premiere изданието, което е идентично с него, минус изключителния контролер. Вместо това то се предлага със стандартен бял контролер.

Всичко това идва преди безплатната услуга Stadia Base, която можете да изберете да изчакате (или да пренастроите абонамента си до), когато ще се предлага някъде през 2020 г. Тя ще бъде достъпна за повече устройства (браузъри Chrome, телефони Pixel 3 / 3a), но е ограничено до стрийминг на 1080p / 60fps.

Google също пусна ново видео, обясняващо концепцията зад Stadia, която все още не е ясна на много хора. То представя случаите на използване за облачните игри, както и предимствата на Stadia Pro.

Виж още: Nvidia преработва РС класики с ray tracing

 

Тагове: