Феновете на Apple трудно биха си представили живота без Siri - е, разбира се, онази част, на която виртуалният асистент им допада. Но основното житейско правило е, че е невъзможно всички да те харесват, и може би тук е моментът да ви представим Petey.  

Petey е ново, ChatGPT базирано приложение за Apple Watch. И ако Siri имаше чувства, ревността би била най-подходяща в случая. Можете да общувате с Petey с помощта на функцията "глас към текст" и да чуете как той прочита отговорите със сладък глас на малък робот, след което да споделите отговорите му с изкуствен интелект чрез текст или имейл.  
Всички знаем, че възможностите на Siri са ограничени - тя отговаря на въпроси за прогнозата за времето, но по-сложните задачи я затрудняват. От друга страна според демонстрациите, публикувани от нидерландския разработчик Hidde van der Ploeg, Petey изглежда се справя много по-добре с отговорите на по-сложни заявки. На страницата на Petey в магазина за приложения той представя като пример инструкции стъпка по стъпка за това как да се построи къщичка за птици. Засега приложението е достъпно само за iOS. Petey, който първоначално се наричаше WatchGPT, преди разработчикът да разбере, че GPT е копирайт на създателя на ChatGPT OpenAI, струва 4.99 USD. 

Снимки: Hidde van der Ploeg

Виж още: Маскирайте часовника си като Apple Watch Ultra