Apple работи върху актуализирано изживяване за асистента си Siri, което се отдалечава от задействащата фраза Hey ‌Siri‌, която в момента се изисква за извикване на цифровия гласов асистент без ръце, съобщава Марк Гърман от Bloomberg.

В последния си бюлетин Power On Гърман казва, че Apple работи върху начин ‌Siri‌ да може да разбира фрази и команди, без да е необходимо да използвате задействащата фраза Hey ‌Siri‌, а вместо това просто да казвате Siri‌. Гърман казва, че промяната се очаква да влезе в сила някъде през следващата година или през 2024 г.

"Компанията работи върху инициатива за премахване на "Хей" в задействащата фраза, така че потребителят да трябва само да каже Siri заедно с команда. Въпреки че това може да изглежда като малка промяна, извършването на превключване е техническо предизвикателство, което изисква значително количество AI обучение и основна инженерна работа", пише журналистът.

Сложността включва това, че Siri може да разбере единствената фраза Siri в множество различни акценти и диалекти. Наличието на две думи - Hey Siri - увеличава вероятността системата правилно да улови сигнала.

Gurman също съобщава днес, че Apple работи за по-нататъшно интегриране на ‌Siri‌ в услуги и приложения на трети страни, за да предостави повече контекст и помощ на потребителите.

Снимка: Unsplash

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността