Не може да се отрече, че служителите на Burger King имат сериозен бизнес нюх. Маркетинговият екип на компанията изключително бързо се възползва от грешка в системата за автопилот на Tesla, за да създадат забавна реклама. Изглежда, че изкуственият интелект, който Илон Мъск имплементира в колите си, бърка табелата на заведението за бургери със знак за спиране. Burger King веднага се усетиха и превърнаха неловката ситуация в своя полза.

Собственик на Tesla Model 3 качи видео в социалните медии как колата автоматично забавя, когато наближава табелата на заведението, от което побързаха да отбележат, че умните коли вземат умни решения къде да спират. Ето и въпросната реклама:

Burger King дори организираха промоция, при която, ако споделите клип, в който автопилотът на колата ви обърка табелата им за знак СТОП и спре пред заведението, получавате безплатен Whooper! Тази оферта бе с валидност само на 23 юни, но едва ли щеше да предизвика по-големи опашки от обикновено пред заведенията, дори и да се беше задържала по-дълго.

*Снимка: Evan Agostini/Getty Images

Вижте още: Заявките за Tesla Cybertruck вървят нагоре, но колко от тях ще се реализират?