Първият изработен в Китай Tesla Model 3 премина през теста за пътна безопасност, като резултатите като цяло са добри, но не отговарят на високите стандарти, които сме свикнали да виждаме от Tesla. Model 3 вече спечели няколко награди за безопасност в Европа и Северна Америка, където бе похвален за високите стандарти на компанията и предотвратяването на контузии.

Сега Tesla Model 3 с етикета Made in China премина сходна процедура при китайски регулатор за пътна безопасност. Произведеният в Шанхай модел получава прилични оценки, които обаче изостават в ключови категории като челен сблъсък. Tesla по традиция получава високи оценки за здравина на покрива на колите си и китайският Model 3 не е изключение. Освен че предното стъкло е напукано, резултатът от удара по покрива почти не се вижда.

Предполагаме, че като за първо творение в новата фабрика постижението не е лошо, но със сигурност бъдещите собственици на китайския Tesla Model 3 се надяват, че здравината и безопасността на колата ще бъдат подобрени в новите издания.

Виж още: Е-скутерите и тяхното гръмотевично развитие

 

Тагове: