Tesla вече има над 650 000 резервирани поръчки за своя електрически пикап Cybertruck, твърди анализаторската компания Wedbush. Компанията на Мъск по традиция получава огромен брой предварителни заявки, след като анонсира нов модел. Tesla използва това, за да докаже високото търсене и да събере пари за да финансира серийното производство.

Такава бе ситуацията с практически всеки нов модел, пуснат от компанията, и най-вече с Model 3. След като шумът около анонса отмине, поръчките по правило вече не растат с такива темпове.   

Сега за пореден път със Cybertruck компанията си осигури впечатляващ брой резервации. Тя започна да ги приема веднага след анонса срещу депозит от 100 долара. За първата седмица Tesla отчете над 250 000 резервации за Cybertruck. Няколко месеца по-късно те вече достигнаха половин милион. Дори в периода на пандемията много от магазините на компанията продължават да регистрират стотици заявки всяка седмица.

Според Wedbush едва 17 процента от направилите резервации искат версията на Tesla Cybertruck с един мотор, която е по-евтината при начална цена от само 40 000 долара. Останалите искат версиите с два или три мотора, като заявките са почти поравно с леко предимство за модела с два мотора, който започва от 50 000 долара. Tesla вече обяви, че планира да пусне двете по-мощни версии на Cybertruck в края на 2021 г., като те ще имат пробег между 500 и 800 км.

Виж ощеBentley прати в заслужена пенсия най-стария V8 двигател в света

Тагове: