Изглежда Honda може да бъде първият голям автомобилен производител, който ще предложи специален автомобил за споделено пътуване. Концепцията NeuV (акроним за New Electric Urban Vehicle) беше показана в четвъртък на CES 2017. NeuV [noo-vee] ще се самоуправлява и ще предлага две места за пътуващите.

"Създадохме NeuV, за да оптимизираме времето за престой, когато автомобилът не прави нищо, така собственикът му може да печели, докато не използва колата си“, казва Майк Цай, главен дизайнер на Honda R&D America.

 

s

 

Honda също така използва концепцията, за да покаже редица интерактивни функции и услуги. NeuV използва emotion engine и автоматизиран личен асистент. Колата изучава поведението и начина на управлението й благодарение на AI технологията, разработена в партньорство със SoftBank. Той дори може да прави препоръки за музика и да дава съвети за ежедневни навици при шофиране. Информацията се предава чрез докосване на екрана. Като допълнителна екстра Honda е добавила и електрически скейтборд в багажника на NeuV.

Honda вижда едно бъдеще, в което автомобилите се използват оптимално в градски условия, за да може да се намали трафикът и да се генерират допълнителни приходи. Вярваме, че това ще допринесе за подобряването на нашия живот. А вие?

 

CES 2017: походът на Nvidia към огромния автомобилен бизнес изглежда обещаващо