CNN закупи приложението Beme на Кейси Нейстат през ноември 2016 заедно с целия му екип, за да донесе нещо различно. Днес обаче стана ясно, че новинарската мрежа затваря компанията на YouTube звездата, като Нейстат също напуска CNN. Сумата от 25 милиона долара беше платена за Beme с идеята да бъде развито ежедневно онлайн новинарско предаване и да бъде сред основните предложения за младата публика. Тромавият процес и творческите различия не позволили на Кейси Нейстат и CNN да изчистят стратегията си, от което се е стигнало и до прекратяване на взаимоотношенията им.

В изявление пред BuzzFeed News 36-годишният Нейстат коментира, че не е успял да намери отговори и по-скоро щял да се скрие и да прави видеа за своя YouTube канал, защото така поне щял да даде нещо на публиката. Съобщението му завършва с това, че според него той не дава на CNN това, което му се иска, но и те не извличат нищо от него. Когато CNN придоби Beme, каза, че компанията на Кейси Нейстат ще се съсредоточи върху "актуално видео и поощряване на създателите да използват технологиите, за да намерят своя глас".

Към момента Beme има 22-ма назначени служители, които на практика ще загубят работата си. От CNN твърдят, че ще назначат голяма част от екипа като част от плана им да разработват технологични продукти. Част от тях е и Wire, приложение за новини на живо, което все още не е на пазара.

Beme стартира като приложение за смартфони през юли 2015. Целта му е потребителите да качват кратки, необработени видеоклипове. Различното в концепцията е, че клиповете, които се качват, трябва да бъдат заснети, докато държат телефона на гърдите си. По този начин се насърчава автентичността на записа, тъй като не можете да видите как изглежда видеото на екрана, докато го заснемате. Приложението е свалено от мрежата през януари 2017, след като CNN го придобива. Въпреки това екипът на Beme продължава да работи по продукта.

Тагове: