Човекът, изобретил 20-ти век. Наричан така заради своите иновативни и модерни технологически решения, Никола Тесла е също и една от най-енигматичните фигури, познати на обществото. Освен създател на множество прототипи на електрически машини и генератори, смята се, че Тесла е създал и начална версия на оръжие за масово покусяване, или т.нр. „Лъч на смъртта“.

По този казус Discovery Channel ни кани на ново, документално пътешествие от Ню Йорк до Сърбия, където следователят Джак Мърфи и историкът Камерън Принс ще си партнират, за да разберат повече за гения, напуснал света през 1943 г. на 86 години. Сериалът „Тесла: Разсекретено“ ще анализира подробно стотиците документи за работата на Тесла, разсекретени през 2016 г. В тях двамата изследователи ще открият повече информация относно „Лъчът на смъртта“ и интереса, който Великите сили са предявявали към Никола Тесла. 


Ще се запознаем и със свидетели, които притежават информация относно работата на сърбина, както и дори негови живи роднини. Наистина сериалът дава широк поглед за живота и работата на Тесла, като ни запознава и с някои от най-приближените му хора. Авторите на поредицата ще ни доближат максимално до идеите на гения, като създават прототипи по негови скици и изчисления и анализират как тези устройства биха променили живота на човечеството.

Документалната поредица може да гледаме по Discovery Channel от 26 януари.

Още от Play