По изчисления на Qualcomm новият чипсет Snapdragon 865 ще има с 25 процента по-бърз процесор и с 20 процента по-бърз графичен чип от своя предшественик 855. Като потвърждение на това идват резултати от ранни тестове в известния бенчмарк Geekbench.

От тях личи, че Qualcomm изглежда ще спази обещанията си. Постиженията с едно или повече ядра са с 22-23 процента по-високи от тези на Snapdragon 855.

Разбира се, ще трябва да изчакаме малко, за да видим как ще се представи новият флагмански чипсет Exynos, но по всичко личи, че Snaрdragon 865 има добър шанс да се превърне в най-бързия Android чипсет към началото на 2020 г. Имайте още предвид, че MediaTek Dimensity също ще се намеси в играта и неговият резултат в AnTuTu изглежда доста обещаващ. Накрая, Huawei навярно ще използва своя Kirin 990 5G за предстоящия си флагман P40.

Тъй като Samsung затваря своето подразделение за модифицирани процесори, а Huawei по традиция се придържа към ARM дизайн, вероятно ще видим сходно представяне при Android флагманите, без значение коя мрака чипсет ползват. Това означава още, че постижението на чипсетите на Apple ще остане недостижимо за близко бъдеще.

Виж още: AI камери ще дебнат шофьори, които ползват телефоните си в движение

Тагове: