Apple все още не е обявила серията iPhone 15, но току-що изтече информация за топ модела от серията iPhone 16, който ще бъде пуснат на пазара през следващата година. Изглежда, че Apple планира да промени брандирането на своите модели iPhone през 2024 г. iPhone 15 Pro Max ще стане най-престижният вариант тази година, но догодина iPhone 16 Ultra може да заеме мястото на най-висок клас iPhone.

В ексклузивен доклад сайтът 9to5Mac предполага, че по-големият iPhone 16 Pro е вероятен кандидат да приеме марката Ultra, за да се съгласува с Apple Watch Ultra. Това означава, че тази година може да е последният път, когато ще видим Apple да използва брандирането Pro Max. Каквото и да е името, по-важното е, че се появиха CAD рендери на предстоящия телефон.

Изтичането предоставя само подробности за дисплея на така наречения iPhone 16 Ultra. Изглежда, че Apple прави екрана значително по-висок - 6.9 инча, в сравнение с 6.7-инчовия дисплей, който се очаква при предстоящия iPhone 15 Pro Max. Освен че е по-висок, изглежда iPhone 16 Ultra ще бъде и малко по-широк от тазгодишния си аналог.

Очаква се по-малкият модел iPhone 16 Pro също да нарасне до 6.3 инча. Сегашният iPhone 14 Pro има 6.1-инчов дисплей, а се очаква и iPhone 15 Pro да получи същия. Анализаторът Минг-Чи Куо казва, че по-големият дисплей ще позволи на Apple да монтира перископния обектив за увеличение на по-малкия модел iPhone 16 Pro - нещо, което тазгодишният iPhone 15 Pro вероятно няма да получи.

Въпреки че цялата тази информация идва от надеждни източници, все още е твърде рано да се каже какво ще направи Apple през следващата година. Обикновено срещаме "течове" на информация за нови iPhone едва след септември или октомври, след като Apple вече има освежени модели на пазара. Ето защо е препоръчително да се отнасяме скептично към тези ранни новини.

Снимка: Unsplash

Виж още: Ето защо все още не трябва да инсталирате последната версия iOS 16.5

 

Тагове: