Миналата седмица Apple пусна за широката публика iOS 16.5 и iPadOS 16.5, които донесоха множество добавки. Освен нови функции и промени актуализацията съдържаше и множество поправки на грешки и подобрения на производителността за гладко потребителско изживяване. Въпреки това може би ще искате да изчакате, за да прескочите последната версия и да изчакате следващата актуализация. iOS 16.5 и iPadOS 16.5 идват с проблем, който разваля адаптера за камера от Lightning към USB 3 на Apple в моделите iPhone и iPad.

Адаптерът Lightning към USB 3 Camera Adapter на Apple за аксесоари не работи правилно с пускането на iOS 16.5 и iPadOS 16.5. Актуализацията води до това, че аксесоарът не се зарежда, докато изпълнява предназначението си да свързва камера или микрофон. Адаптерът е снабден с USB-C порт и Lightning порт, които позволяват на потребителите да свържат своя аксесоар, като имат възможност едновременно да зареждат своя iPhone или iPad. iOS 16.5 причинява проблем, при който аксесоарът се свързва, но възможността за зареждане на iPhone е нарушена.

Засегнатите потребители споделиха разочарованието си в общността за поддръжка на Apple и в Reddit, като заявиха, че адаптерът не зарежда и не захранва нито едно устройство, което е свързано към двата порта. Обърнете внимание, че това не е хардуерен проблем, тъй като виновникът за него е последната актуализация на iOS 16.5. Ако сте създател на съдържание, който постоянно използва аксесоара, най-добре е да се въздържате от ъпдейта до най-новата версия.

Както беше споменато по-рано, засегнатите потребители трябва да пропуснат актуализацията iOS 16.5, тъй като тя води до това, че адаптерът за камера Apple Lightning към USB 3 не работи по предназначение. Apple ще спре да подписва iOS 16.4.1 тази седмица, което ще ограничи възможността за понижаване до предишната версия. Оттук нататък би било разумно да се възползвате от наличността.

За всички останали, които не използват адаптера, актуализацията носи куп нови допълнения и промени. Apple също така предостави първата бета-версия на iOS 16.6 на разработчиците с цел тестване, която потенциално ще се появи следващия месец след събитието WWDC.

Снимка: Unsplash

Виж още: Този странен бъг прекъсва разговорите между iPhone и телефони с Android