Освен че е единственият модел на Apple тази година, който разполага с обектив с перископно увеличение, според надежден източник iPhone 15 Pro Max ще се възползва и от нов 48 MP сензор на Sony. Твърди се, че това устройство е по-голямо от основната камера на iPhone 14 Pro Max, така че тези подробности си заслужават обсъждане.

2022 г. беше годината, в която Apple направи гигантски скок с хардуера на камерата, преминавайки към 48 MP камера за iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. За тази година Ice Universe прогнозира, че макар максималната резолюция на камерата на новия флагман да е същата, се твърди, че Apple ще включи по-усъвършенствания 48 MP модул Sony IMX903.

В своя Twitter акаунт профилът пише, че основният сензор ще бъде с размери, близки до 1 инч, но не съвсем, тъй като все пак ще бъде по-малък от камерата, присъстваща в новопоявилия се Xiaomi 13 Ultra. Твърди се, че размерът на сензора на основната камера на iPhone 15 Pro Max ще бъде 1/1.14 инча, което е малко повече от 1/1.28 инча, принадлежащи на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max.

Тази промяна в размерите предполага, че тази година задната камера на iPhone 15 Pro Max ще изпъква повече, което означава, че калъфите за iPhone 14 Pro Max вероятно няма да пасват на тазгодишния флагман. Разбира се, повечето от нашите читатели знаят, че наличието на по-голям сензор има присъщи предимства, тъй като дори в условия на слаба светлина по-голямата камера ще пропуска повече светлина, заснемайки повече детайли.

Добавете и функцията на перископния обектив, който според съобщенията може да поддържа до 6-кратно увеличение, и ще получите изключително способна система от камери. Рецензентите винаги са допълвали, че Apple използва мощна комбинация от хардуер и софтуер в своите iPhone-и и се очаква да видим същата комбинация от iPhone 15 Pro Max, когато флагманът бъде пуснат на пазара по-късно тази година.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPhone 15 Pro Max ще разполага с 5-6x оптично увеличение

 

Тагове: