Apple има два нови патента, които са особено интересни. Първият се отнася за "намаляване на граничната зона на устройство”, а вторият - за сензора за пръстови отпечатъци, който е вграден директно в екрана.

С други думи Apple има патенти за това, за което се носят слухове от години, а именно безрамков екран и Home бутон, вграден в него.

Единият патент описва гъвкав субстрат, който може да се използва за производство на дисплея и / или сензорния панел на мобилно електронно устройство, така че краищата на дисплея и / или сензорния панел да могат да се изкривят. Огъването на ръбовете може да намали ширината (или дължина) на панела, което от своя страна може да позволи на устройство да остане по-тясно или късо, без да се губи площта на дисплея / сензорната активна област на устройството.

В същото време патентът на четеца на пръстови отпечатъци е малко по-сложен. Той описва сензор, който е интегриран директно в дисплея за по-лесен достъп.

По всичко личи, че Apple се подготвя сериозно за пускане именно на иновативен iPhone, който най-накрая ще се отърве от огромните рамки около екрана. Разбира се, докато не видим такъв iPhone, всичко е в сферата на догадките, защото наличието на патент не означава, че непременно ще се приложи на практика.

Тагове: