С Android 14 Google премахна възможността за продължително натискане на икона на началния екран, за да видите бързо известията от това приложение.

Преди това можехте да видите всички налични известия от дадено приложение, като задържите иконата на екрана. Освен че можехте да видите броя им, имаше опция да ги отворите или разгледате.

Това е полезно, ако таблото ви за известия е препълнено със сигнали и върви ръка за ръка с точката за известия, която продължава да се усеща повече като черта на iOS, отколкото на Android.

В Android 14 при продължително натискане на икона се показват само преки пътища към приложения, както и Информация за приложенията, Пауза на приложението и Уиджети. Всъщност сега, когато известията вече не се появяват там, Google направи така, че тези три преки пътища да се появяват като пълен списък в горната част, вместо да бъдат обединени. Вероятно екипът на Android е решил да премахне известията и след това да въведе високия списък.

Тази промяна беше предложена по време на програмата Android 14 Beta през лятото. През август Google заяви, че премахването на известията е новото предвидено поведение и че то "няма да се поправи". Няма причина за тази промяна, но вероятно компанията разполага със статистика за използването.

След стабилното стартиране на Android 14 за Pixel миналия месец се появиха над сто нови коментара с искане за връщане на тази функция.

Снимка: Unsplash

Виж още: Microsoft набързо грабна бившия шеф на OpenAI Сам Олтман

Тагове: