Logitech G, марка на Logitech и водещ иноватор в геймърските технологии и оборудване, днес обяви G502 X, G502 X LIGHTSPEED и G502 X PLUS - най-новите версии на най-популярната геймърска мишка в света с набор от революционни иновации за възможно най-добро геймърско преживяване.

G502 X продължава традицията да осигурява несравнимо представяне в игрите посредством щателен редизайн на формата на G502 и обновяването ѝ с най-напредничави геймърски технологии, включително представянето на хибридните опто-механични суичове LIGHTFORCE.

„G502 е икона в игрите и знаем, че геймърското общество с нетърпение очакваше предложението от следващо поколение“, каза Ujesh Desai, вицепрезидент и директор на Logitech Gaming. „Представихме си наново иконичната G502 с дизайнерски и инженерни обновления, които извеждат легендарната геймърска мишка в нова ера. С по-леки материали и върхови технологии новата G502 X обещава да продължи традицията на G502 относно най-доброто представяне и тоталния контрол.“

Ексклузивно за Logitech G всички G502 X модели идват с изцяло новите хибридни опто-механични суичове LIGHTFORCE за невероятна скорост и надеждност, както и с прецизно задействане с ясна отзивчивост.

LIGHTFORCE е революционна микросуич технология, която комбинира предимствата на оптичните суичове с важното чувство при задействане на механичните, което геймърите толкова обичат. Оптичните суичове предлагат висока скорост и производителност и добра надеждност през целия живот на мишката.

LIGHTFORCE използва галванични контактуващи части в суича, които действат като механични суичове, за да запазят ясното усещане при натискане. В резултат оптични и механични активатори работят в унисон, осигурявайки върхово представяне в игрите. Хибридните суичове LIGHTFORCE осигуряват надеждно оптично задействане с ултра ниска латентност, комбинирано с най-добрите страни на отчетливите механични кликове с обратна връзка.

G502 X предлага препроектиран, реверсивен, отстраняващ се бутон за промяна на разделителната способност (DPI), за да пасне на много широк набор от размери на ръцете и типове захвати, препроектирано скрол колелце с висока стабилност и намалено тегло, което запазва иконичното двойно хипер бързо безкрайно скролиране и прецизните стъпкови режими, USB-C зареждане за безжичните версии и тънък екзоскелет на стените за намаляване на теглото и максимална здравина.

G502 X идва с високопрецизен геймърски сензор HERO 25K, който предлага 1-1 съотношение на точността на ниво под микрон и нулево изглаждане, филтриране или ускорение.

При запазване на активността и производителността, но без кабел и в комбинация с LIGHTFORCE времената за реакция са 68% по-бързи в сравнение с предишното поколение. Безжичният протокол LIGHTSPEED също е обновен и позволява на геймърите да свържат две LIGHTSPEED устройства към един приемник посредством инструмента Device Pairing Tool в G HUB. Играчите могат да избират да изполват G502 X със същия приемник като на геймърските клавиатури Logitech G915, G915 TKL или G715.

В допълнение линията G502 X е съвместима с безжичните подложки Logitech G POWERPLAY за неограничен живот на батерията без кабели.

Моделът G502 X PLUS идва с LIGHTSYNC RGB със светлина от 8 светодиода, която може да се персонализира и да се адаптира по време на играта, предлага ефекти при включване и изключване и оптимизация на батерията чрез засичане на активна игра.

И трите мишки са налични в черен и бял цвят.

Геймърските мишки Logitech G502 X, G502 X LIGHTSPEED и G502 X PLUS се очаква да бъдат налични тук и в търговската мрежа в цял свят от август 2022 г. на препоръчителни цени от съответно 179.99 лв., 289.99 лв. и 329.99 лв. с ДДС.

Снимки: Logitech