Чудили ли сте се някога как Apple следи поръчките на iPhone и гарантира, че те се изпращат с военна прецизност? Интересна история, публикувана в мрежата X от абоната @appltrack, разкрива, че отговорните за изпълнението на поръчките в Apple невинаги се справят правилно. А когато сбъркат, това не е просто дребна грешка.

Абонат на TikTok с потребителско име @legends_gio е поръчал четири модела iPhone 15 Pro Max, един с 1 TB памет за себе си и три с 256 GB памет за екипа си в работата. В крайна сметка му изпратили телефона, но вместо другите три, които е поръчал, получил три кутии с 60 броя iPhone 15 Pro Max вътре. И всичките 60 телефона, изпратени от Apple, са били с капацитет 1 TB.

Цената на всеки от случайно изпратените 60 телефона е 1599 долара, което означава, че стойността на пратката е близо 96 000 долара! Реалната му поръчка е била на стойност малко под 3600 долара. Ако се питате защо никога не ви се е случвало подобно нещо, може би няма никаква реална полза от това да получите 15 пъти повече бройки iPhone, отколкото сте поръчали.

Тъй като телефоните са получени по погрешка и не са били платени, Apple със сигурност ще поиска те да бъдат върнати. И ако @legends_gio се позове на клаузата "кой каквото си намери, си е за него", Apple винаги може да блокира телефоните от разстояние. Това със сигурност ще прекърши всички планове за продажбата им в eBay.

Трябва да се чудите как наистина може да се случи подобно нещо. Поръчка на стойност 96 000 долара за 60 броя iPhone 15 Pro Max с капацитет 1 TB вероятно трябва да премине през няколко проверки, преди да бъде пусната в продажба, а ако не е, може да стане сега. Ако @legends_gio наистина върне 60-те 1TB iPhone 15 Pro Max, които не е поръчал, Apple трябва да го възнагради по някакъв начин. Не забравяйте, че не той е този, който се е объркал тук.

Снимка: Unsplash

Виж още: Хората пазят своя iPhone по-дълго от телефоните с Android. Ето теории за причините