Microsoft стартира програма за бъгове, специално за мрежата и услугите на Xbox Live и плаща на ловците на бъгове до 20 000 долара. Както при всяка друга подобна програма, изплащането зависи от размера на уязвимостта и започва от 500 долара.

Дупките за сигурност, които правят мрежата на Xbox Live уязвима за атаки, могат да докарат сериозни приходи на програмистите, които ги открият. Експлоатациите за изпълнение на отдалечен код плащат най-много - от 10 000 до 20 000 долара - стига да не са докладвани преди това и открити в последната версия на Xbox Live.

Тези, които смятат, че са открили неизправност, ще трябва да опишат стъпка по стъпка как се стига до проблема, за да могат да искат награда. И докато програмата обхваща доста различни видове уязвимости, някои неща са извън обхвата, като проблеми с DDoS и пренасочване на URL адреси.

Програмата Xbox Live, е само една от многото, за които Microsoft са обявили подобна кампания. Някои от тях имат ограничение на възнаграждението до 15 000 долара, но най-голямата програма като цяло обещава до 300 000 долара за най-сериозните уязвимости, открити в облачните услуги на Azure.

Вижте още: Microsoft (все пак) с нов ъпдейт за Windows 7

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове: