От известно време знаем, че Halo: Infinite ще бъде достъпна както за Xbox и РС, така и за новата конзола Xbox Series X. Зa съжаление това е поредното доказателство, че Microsoft не възнамерява да поддържа новата система с ексклузивни заглавия. Шефът на Xbox Game Studios Мат Бути разкри, че други игри за Xbox Series X също ще вървят на Xbox One.

С други думи новата Xbox конзола няма да има ексклузивни игри за известно време напред.

„Всички наши игри в следващите поне две години ще вървят на цялото Xbox семейство и на РС. Искаме да сме сигурни, че ако някой инвестира в Xbox между този момент и Xbox Series X, ние ще предложим необходимото съдържание“, казва той.

На теория този подход към ексклузивността трябва да направи прехода към Xbox Series X тази есен по-гладък. Хората, които не могат да си позволят ъпгрейда веднага, няма да останат изцяло без игри. От друга страна фактът, че хитово заглавие като Halo: Infinite ще бъде налично и за сегашната, и за бъдещата Xbox конзола, определено няма да стимулира никого да си купи новата система. Е, някой външен ексклузив може и да се появи, но поне отсега знаем, че каталогът на Microsoft няма да блесне с нови и оригинални заглавия, които да не може да играете никъде другаде.

Виж още: Невиждана досега Portal игра се появи за пръв път (ВИДЕО)

Тагове: