Facebook работи върху конкурент на Apple TV, съобщава Variety.

Устройство ще бъде брандирано под Portal серията и ще включва камера за видеовръзка и микрофони, чрез които то ще обработва аудио. Facebook смята, че има много голям пазар при потребителите, които искат да направят бързо видео обаждане или да създадат Facebook история (story) директно от и на техния телевизор, твърди Variety.

Социалната мрежа работи и по подобна на емоджитата на Apple екстра, която ще бъде контролирана от изкуствен интелект.

Припомняме, че Samsung опита нещо подобно, когато продаваше камери със своите смарт телевизори, но впоследствие ги премахна, след като стана ясно, че въпросните могат да бъдат лесно хаквани.

Прочети още: Huawei P smart Z - изпъкващият телефон! (ВИДЕО РЕВЮ)

Вземайки предвид поразклатената репутация на Facebook, що се отнася до поверителността на потребителските данни, към момента ни е трудно да си представим много желаещи буквално да отворят портал за социалната мрежа, чрез който тя да гледа и слуша семейни неволи, емоции и драми директно от нашите всекидневни.

Иначе сe очаква Facebook Portal да предложи множество стрийминг услуги, като компанията дори разговаря с гиганти като Netflix и Disney с идеята те да създадат ексклузивни за техния хардуер режими и екстри. Най-вероятният избор на операционна система ще бъде силно модифицирана версия на Android от Google.

Според Variety устройството се разработва от доста време, а Facebook държи да запази въпросното в тайна възможно най-дълго време.

Разбира се, докато не получим повече и най-вече официална информация, трудно можем да дадем каквото и да е мнение относно наличността на подобен продукт.

Тагове: