Facebook планира мащабно ребрандиране, в рамките на което ще сложи името си върху притежаваните от социалната мрежа Instagram и WhatsApp. Служителите на Facebook вече са били уведомени, че двете популярни услуги ще се наричат съответно Instagram from Facebook и WhatsApp from Facebook.

Говорител на компанията потвърди промяната и заяви, че Facebook иска да е пределно ясно, че тези продукти и услуги са част от социалната платформа.

Този ход не е напълно изненадващ, тъй като още през март тази година се заговори за новото брандиране. Очевидно е, че Facebook иска да започне нова страница в историята си, консолидирайки своите услуги под една обща шапка. Миналата година последователно основателите на Instagram и WhatsApp напуснаха Facebook вероятно и за да се дистанцират от новата политика.

Сега продуктите, създадени от тях, за добро или лошо вече ще бъдат още по-тясно свързани с Facebook. В последно време социалният гигант попадаше често в прицела на обвинения за начина, по който борави с личните данни, така че компанията навярно търси начин са изглежда по-надеждна и всеобхватна за своите над 1 милиарда потребители, доверили ѝ се с данните си.

Виж още: Започвайте да спестявате: цените на Galaxy Note 10 и Note 10+ изтекоха

 

Тагове: